به گزارش خبر یار ، امیر علیرضا رودباری رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروی هوایی ارتش در یادواره ۱۸۱ شهید شهرستان رامیان گفت: دفاع مقدس سرآغازی برای حرکت به سوی ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی است.
وی ادامه داد: در جوامع گوناگون افرادی که در راه وطن، دین، مردم و یا آرمانهای خود جانشان را از دست میدهند به شکلهای مختلف مورد تقدیر و ستایش قرار میگیرند. از این رو کشتهشدگان، مجروحین، تلاشگران یا حتی بازماندگان جنگی، در تمامی ملل مختلف، مورد احترام حکومتها و عامه مردم هستند. اما این نوع کشته شدن در فرهنگ اسلامی، به آن قداست و معنویت بسیار زیبایی بخشیده و آن واژه بسیار زیبای خلقت یعنی شهادت است و شهیدان در فرهنگ ایرانی اسلام حقیقتی فراموش نشدنی در تاریخ هستند.
امیر رودباری با بیان اینکه بر اساس آیات قران کریم مهمترین هدف آفرینش رسیدن به کمال است، تصریح کرد: اوج کمال و قلّه سعادت بشری رسیدن به جوار و آستان قرب الهی و بهرهمند شدن از رحمت بی پایان خداوند متعال است. شهادت از برترین واژگان فرهنگ اسلامی و از مقدّسترین مفاهیم معارف الهی است و شهادت رسیدن به اوج کمال انسانیت است. بنابراین اوج تکامل انسان به شهادت ختم میشود.
وی عنوان کرد: بنا به تعبیر مولای متقیان علی (ع) انسانها به گروه اهل دنیا و اهل آخرت تقسیم میشوند. زندگی انسانهای اهل دنیا از رحم مادر شروع میشود و گور خاتمه میشود در زندگی اینگونه افراد شاید هیچ خیر و برکتی پس از خود برای جامعه انسانی باقی نگذارند؛ اما گروه دوم اهل آخرت نام نهادهاند انسانهایی متعالی و نامحدودی هستند که در زندگانی مردم همراه خیر خواسته و تأثیرات مستقیم و غیرمستقیمی در زندگی انسانها خواهند داشت. امکان شهادت برای این گونه افراد به مراتب بیشتر از سایر مردمان وجود دارد. چنین افرادی تا در قید حیات هستند، شهیدند و پس از آن نیز چراغ راه هدایت بشریت هستند.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروی هوایی ارتش با بیان اینکه شهادت آرزویی است که تنها نصیب بندگان خاص خدا میشود، اظهار کرد: شهادت به تعبیر مقام معظم رهبری قلّه است و قلّه بدون دامنه معنا ندارد. برای رسیدن به قله باید از دامنه بگذریم و دامنه همان اخلاق، ایثار، صدق، معنویت، مجاهدت، گذشت، توجه به خدا، دین باوری، توکل، تواضع و رعایت حدود الهی و رفتار مهربانانه است که در وجود همه شهدای اسلام کاملاً مشهود بودهاند.
وی ادامه داد: شهادت عطیه خاص الهی به بندگان مقرب و پاکیزه خداوند متعال است. شهید از زیبا واژگانی است که از صدر اسلام تاکنون خودنمایی میکند و تا اسلام بر تارک تاریخ جهان بشری درخشیده و میدرخشد و مقدس بوده و با گذر زمان مخصوصاً در دفاع مقدس که تلفیق فرهنگ غنی ایرانی و مکتب عاشورایی است که بیش از پیش بر قداست آن افزوده شده است.
امیر رودباری، دفاع مقدس را گنجینهای عظیم و تمام نشدنی از شکوه، اقتدار، موفقیت و توانمندی ایران دانست که میتوان در همه مقاطع از آن بهره برد و بیان کرد: فرهنگ مقاومت و شهادت که برگرفته از فرهنگ عاشورایی است در حال حاضر منشاء اصلی امنیت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران است. از این رو مبانی و مظاهر این فرهنگ نورانی بیش از هر موضوع دیگری در معرض تهاجم و تخریب دشمنان قرار دارد و آنها همواره در تلاش برای حذف این فرهنگ شهادت و ایثار در جامعه هستند.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروی هوایی ارتش فرهنگ عاشورایی را دروازه ورود به تمدن نوین اسلامی و رسیدن به قیام جهانی و طلوع خورشید ولایت عظمی برشمرد و خاطرنشان کرد: فرهنگ دفاع مقدس و جهاد و شهادت را باید نسل به نسل منتقل کرد و نباید اجازه داد که موضوع جهاد و شهادت مورد غفلت قرار بگیرد. برگزاری یادوارههای شهدا در کشور علاوه بر ادای دین خود به ایثارگران و دلیرمردان هشت سال دفاع مقدس، در راستای لبیک به منویات مقام معظم رهبری در جهاد تبیین و ترویج سبک زندگی شهدا به عنوان بهترین و موثرترین روش زنده نگه داشتن این فرهنگ متعالی است که باید در جامعه و به خصوص در بین نسل جوان نهادینه شود.
امیر رودباری با اشاره به جنگ نرم گفت: جنگ نرم جز مباحثی است که از زمانهای گذشته در دنیا شکل گرفته و به دنبال نابودی اندیشه و تفکر جامعه هدف است. هدف اصلی و نهایی جنگ نرم تغییر باورها و سست کردن ایمان مردم و بهویژه جوانان است.
وی با تأکید بر اینکه تاریخ معلم انسانهاست تصریح کرد: با درس گرفتن از تاریخ آندلس باید برای مقابله با تهاجم فرهنگی غرب چارهای اندیشید. عزت، امنیت و اقتدار حال حاضر کشور عزیزمان مرهون و مدیون خون پاک شهدای والا مقام است. بنابراین امروز همه وظیفه داریم با عمل به آرمانهای آن بزرگواران از راه، مسلک و مرام آنها فاصله نگیریم.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروی هوایی ارتش در پایان برگزاری یادوارهها و مراسمهای گرامیداشت شهدا را مانند تیری بر پیکره دشمن دانست و عنوان کرد: گرامیداشت یاد خاطره شهدا و بازخوانی فرهنگ شهادت و ایثار مانند تیری است بر پیکره دشمن که همواره در تلاش برای حذف فرهنگ شهادت و ایثار در جامعه است.
وی ادامه داد: باید تلاش کنیم به واسطه قابلیتها و جذابیتهای بسیار زیاد در زندگی شهدا، آنها را به عنوان نماد و اسطوره به نسل جوان معرفی کنیم تا این فرهنگ اصیل ایرانی که با فرهنگ عاشورایی تلفیق شده و فرهنگ دفاع مقدس را به وجود آورده و در وجود نسل جوان کشورمان نهادینه شود.
گفتنی است در پایان این مراسم به مناسبت چهلمین روز شهادت خلبان شهید محمدجواد بای از خانواده این شهید نیز تجلیل شد.
زينب رجائی
نظر شما