به گزارش خبر یار ، جواد قناعت ظهر دوشنبه در بازدید از غرفه خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی اظهار کرد: ما در خراسان جنوبی پیشرانهای اقتصادی را در ۶ محور کشاورزی، صنعت، مرز، صنایع دستی و گردشگری و فناوری اطلاعات تعریف و برای آن برنامهریزیهای کوتاه مدت نیز داریم.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه ظرفیتها و توانمندیهای دیگری نیز در خراسان جنوبی دارد که میتواند موتور حرکت حوزههای دیگر هم باشد، گفت: ولی تمرکز ما در حوزه کشاورزی، صنعت و معدن و مرز است.
فعالیت ۳۷ هزار نفر در حوزه زرشک
قناعت با اشاره به رتبه نخست خراسان جنوبی در تولید زرشک جهان، افزود: حدود ۳۷ هزار نفر به صورت مستقیم در حوزه زرشک کار میکنند و در حوزه زعفران بهترین و با کیفیت ترین زعفران را در کشور داشته و در خصوص عناب هم استان، رتبه نخست سطح زیر کشت را داریم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم توجه خاصی به محصولات استراتژیک خراسان جنوبی داشتهایم، بیان کرد: در سال گذشته تفاهم نامههایی را با سرمایه گذاران در حوزه فرآوری و دسته بندی منعقد کردهایم.
قناعت با اشاره به اینکه در حوزه معدن فرصتها و ظرفیتهای زیادی داریم، ادامه داد: بیش از ۵۰ نوع ماده معدنی شناسایی و ذخایر قطعی کشف شده در خراسان جنوبی بیش از ۶ هزار و ۹۰۰ میلیون تن هست.
وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته بیشتر بر استخراج ذخایر معدنی توجه میشد، افزود: ظرفیتهای کامل هنوز استخراج نشده اما درصدد هستیم در حوزه فرآوری مواد معدنی سرمایه گذار را تشویق و جذب کنیم.
ظرفیتهای خراسان جنوبی در حوزه طلا و مس
استاندار خراسان جنوبی گفت: در سال گذشته در برخی شهرستانها فرآوری طلا و مس داشتهایم و فرآوری آهن را در دستور کار داریم.
قناعت ذخایر معدنی طلا، روی، سیلیس، مس، منیزیت و آهن و زغالسنگ را از ظرفیتهای خراسان جنوبی عنوان کرد و گفت: در حوزه طلا ما شهرک تخصصی طلا را کلنگ زنی کردیم و در حوزه بنتونیت هم خراسان جنوبی پتانسیلهای خوبی دارد
استاندار خراسان جنوبی در ادامه گذری به حوزه صنایع دستی استان انداخت عنوان کرد: حوله بافی روستای خراشاد ثبت جهانی شده است و شرکت تعاونیهای ما صادرات خوبی در این خصوص دارند.
وی از خراسان جنوبی به عنوان استانی با قدمت بالا یاد کرد و گفت: در استان پنج اثر ثبت جهانی باغ اکبریه، خراشاد، قنات بلده و بیابان لوت و ژئوپارک طبس داریم که ظرفیتهای خوبی هستند.
۳۵ درصد صادرات ایران از مرز ماهیرود انجام میشود
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه ۳۵ درصد صادرات ایران از مرز ماهیرود انجام میشود، اظهار کرد: سال گذشته ما ۴۰ درصد افزایش ترانزیت با کشور افغانستان داشتهایم.
قناعت تصریح کرد: انتقال کالا از جنوب کشور بندر عباس و چابهار به سمت افغانستان، اگر از مرز ماهیرود خراسان جنوبی انجام شود ۴۰۰ کیلومتر مسافت کوتاه میشود که فرصت خوبی برای تجار داخلی و افغانستان دارد.
وی گفت: در حوزه صنعت، طرح نهضت احیای واحدهای راکد را در دستور کار داشتیم و سال گذشته حدود ۳۸۴ واحد اقتصادی و تولیدی را شناسایی و توانستیم با همکاری همه دستگاهها ۱۹۹ کارخانه را کد و نیمه راکد به چرخه تولید برگردانیم.
نظر شما