محمد جعفری در گفتگو با خبر یار اظهار داشت: پایش و ردیابی آفت سن گندم در مزارع شهرستان تفت در حال انجام است و تلاش داریم از طریق شناسایی و مبارزه با این آفت، کیفیت گندم تولیدی شهرستان را افزایش دهیم.
وی عنوان کرد: در میان گیاهان گرامینه کاشته شده، سن به گندم بیشترین خسارت را وارد میکند، جو به دلیل رسیدن و برداشت زودتر نسبت به گندم کمتر آسیب میبیند و پورهها از برگهای میزبان تغذیه میکنند و حشره کامل خوشهها و سنبلهها را ترجیح میدهد.
جعفری بیان کرد: به منظور تخمین جمعیت سن گندم و پیدا کردن روش مبارزه دو تا سه سن مادری در هر مترمربع مزارع گندم شهرستان به صورت مستمر با همکاری کارشناسان و کشاورزان بازدید و بررسی میشود.
وی همچنین با اشاره به ۶۰ هکتار سطح زیرکشت گندم در دهستان دهشیر بیان کرد: با توجه به عملیات مداوم پایش و ردیابی عوامل خسارتزای گندم همچنین پیشگیری و کنترل زاد و ولد آفت سن، موردی از طغیان این آفت در دهستان دهشیر مشاهده نشده است.
جعفری اظهار داشت: توصیه ها و نکات فنی لازم در مورد مبارزه با سن مادری و علفهای هرز گندم به گندمکاران ارائه شده تا در صورت مشاهده این آفت، کارشناسان جهاد کشاورزی را مطلع کنند.
نظر شما