به گزارش خبر یار ، شمسالدین حسینی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی طی نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: بودجه کل کشور نسبت به آن لایحهای که دولت ارسال کرده بود، ۲.۶ درصد کاهش یافت که این بیسابقه است و بودجه شرکتهای دولتی هم ۷ درصد کاهش یافت.
وی ادامه داد: ما در مجلس تلاش کردیم شاکله بودجه تغییر نکند. در چند سال اخیر اعداد کلانی چون ۵۰ درصد را درباره تورم داشتیم و ما را بر آن داشت که به معیشت و حقوق و دستمزد اهتمام بیشتری داشته باشیم.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال آینده تصریح کرد: یک تغییر محسوس که در رسیدگی به لایحه بودجه در صحن اتفاق افتاد، آن بود که معافیت مالیاتی حقوق بگیران دولت از ۷ میلیون تومان به ۱۰ میلیون تومان افزایش یافت.
نماینده مردم تنکابن در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در تبصره یک بودجه عیناً همان چیزی که دولت در لایحه آورده بود، تصویب شد.
وی بیان کرد: متأسفانه امسال ما با رشد بیرویه مصرف فرآوردههای نفتی به طور مشخص بنزین مواجه شدیم و امسال بنزین و گازوئیل مقداری وارد شده است و بر این اساس باید میزان تولیدات فرآوردههای نفتی را افزایش دهیم که اعتباراتی در بودجه برای این موضوع در نظر گرفته شد.
حسینی تصریح کرد: ما در بخش انرژی با ناترازی تولید و مصرف و پایین بودن سرمایهگذاری مواجه هستیم و پیشبینی شده است حسابی نزد خزانه کل کشور باز شود و در راستای افزایش تولید نفت و گاز هزینه شود.
وی ادامه داد: احکام مربوط به انضباط بخشی به شرکتهای دولتی را تقویت کردیم. طبق مصوبه مجلس، بانکهای دولتی باید اموال مازاد خود را بفروشند تا بخشی از ناترازی بانکها مرتفع شود.
مطبوعات معاف از مالیات شدند
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال آینده اظهار داشت: در تبصره ۶ بودجه اتفاق مهم این بود که معافیت مالیاتی فعالیتهای مطبوعاتی، رسانهای و قرآنی که در لایحه بودجه حذف شده بود، مجدداً گذاشتیم و این فعالیتها در سال آینده معاف از مالیات شد.
حسینی بیان کرد: تبصره ۱۲ بودجه درباره حقوق و دستمزد بود که رشد ۲۰ درصدی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان تصویب شد. مستمری مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی هم در لایحه دولت ۲۰ درصد آمده بود که با مصوبه مجلس به ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد.
وی ادامه داد: پاداش پایان خدمت کارکنان هم ۵۲۰ میلیون تومان تصویب شد. ۶۹ همت برای یارانه دارو و ۵۶ همت هم برای یارانه نان تصویب شد.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال آینده تصریح کرد: در تبصره ۱۶ بودجه سقف ۲۰۰ همت برای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری و تهیه جهیزیه در نظر گرفته شد و تصویب شد.
نماینده مردم تنکابن در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ۴۵ همت برای نظام ارجاع یا پزشک خانواده پیشبینی شده است که عمده آن از محل مالیات بر ارزش افزوده بخش سلامت است.
از ایجاد صندوق و نهاد جدید جلوگیری کردیم
وی افزود: یکی از مواردی که در راستای اصلاح ساختار بودجه و برای پیشگیری از افزایش هزینههای کشور در مجلس به آن توجه کردیم، جلوگیری از ایجاد صندوق و نهاد جدید بود. رویهای باب شده است که صندوق دولتی مدام تشکیل میشود که ما برای جلوگیری از افزایش تصدیگری دولت این موضوع یعنی توسعه تشکیلاتی بانکها را برداشتیم.
حسینی درباره ارز صادراتی، گفت: نظام ارزی کشور، نظام ارزی شناور مدیریت شده است و نمیتواند فاصله بین آنچه در بازار مبادله میشود و آنچه بانک مرکزی عرضه میکند، بیش از دو درصد باشد.
نباید ذخایر ارزی کشور را به حراج بگذاریم
وی ادامه داد: در سال گذشته این موضوع ETS یا نرخ ارز دولتی بود و امسال پیشنهاد شد که در راستای نظام ارزی شناور مدیریت شده واژهای تحت عنوان میانگین نرخ ارز صادراتی روز مطرح شد که معنایش آن است امروز در سامانههای رسمی نرخ ارز اعلام میشود که میانگین آنها، نرخ ارز صادراتی میشود و بانک مرکزی باید آن را اعلام کند.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال آینده اظهار داشت: ما نباید ذخایر ارزی کشور را به حراج بگذاریم و باید از ذخایر ارزی کشور صیانت کنیم.
ادامه دارد…
زهرا علیدادی
نظر شما