به گزارش خبر یار ، سید مجتبی هاشمی مدیرکل ارزیابی عملکرد و رئیس ستاد ثبت نام آموزش و پرورش با حضور در برنامه فرامتن شبکه افق با موضوع ثبت نام دانش آموزان با بیان اینکه ثبت نام در مدارس به دلیل تعدد آمارهای جمعیتی زیاد در سطح کشور متأثر از تصمیمات مهمی هستند؛ گفت: تصمیماتی که در این حوزه گرفته میشود حساسیت و ظرافتهای بسیار دقیقی دارد و لازم است هماهنگیهای بین بخشی هم درون نهادهای متعلق به آموزش و پرورش و هم در بین آموزش و پرورش و سایر دستگاه های اجرایی انجام شود.
رئیس ستاد ثبت نام آموزش و پرورش، گام دوم اقدامات مجموعه خود را نظارت بر ثبت نام در مدارس اعلام کرد و افزود: گام سوم هم بازخورد گیری از مراجعات، شکایات، نگرانیها و دغدغههایی که به صورت گسترده در کشور اتفاق میافتد. ما در ستاد ثبت نام آموزش و پرورش تمام تلاش خود را بر این مبنا گذاشتیم که امر نظارت را به صورت ویژه دنبال کنیم؛ در تدوین دستورالعمل گامهایی برداشته شد که دستورالعملها بهصورت نظارت پذیر تدوین شود. البته اعتقاد دارم که در سال آینده میتوانیم به شرایطی برسیم که از ابتدای زمان ثبت نام، دستورالعملها به صورت پایدار ارائه شود و دیگر لازم به ابلاغ سالیانه این دستورالعملها نباشد.
وی در خصوص نظارت بر امر ثبت نام گفت: در موضوع نظارت بر مدارس، ۷۶۵۶۲ مدرسه را تاکنون در سطح کشور از طریق همکاران حوزه ستاد مرکزی و یا با استفاده از مشارکت همکارانمان در مناطق و استانها مورد بازدید قرار دادیم؛ طبیعتاً این بازرسیها و نظارتها ادامه پیدا خواهد کرد؛ در حوزه ستادی هم نظارتها مورد بازبینی قرار خواهد گرفت.
دریافت وجه در هنگام ثبت نام؛ مهمترین شکایت خانوادهها
هاشمی مهمترین موضوع شکایتی والدین در خصوص ثبت نام مدارس را دریافت وجه در هنگام ثبت نام مدارس دولتی دانست و گفت: عدم نصب رمزینه در مدارس هم از دیگر موارد شکایتی خانوادهها بوده است؛ دستگاههای رمزینه در مدارس نصب شده است تا میزان رضایت اولیا از روند ثبتنام در هر یک از مدارس به صورت برخط و اینترنتی توسط والدین به ما گزارش شود و نتایج این گزارشها و شکایات تنها در ستاد مرکزی وزارت آموزش و پرورش قابل مشاهده و آمارگیری است.
مدیرکل ارزیابی عملکرد وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: علاوه بر سامانه رمزینه، سایت shekayat.medu.ir محل مراجعه مردم برای ثبت اینترنتی شکایاتها است که راه دیگری برای ارتباط ما با والدین و ثبت شکایات خواهد بود. همچنین ستادهای ثبت نام در مناطق و استانها باید پاسخگوی مسائل شکایتی مردم باشند.
اصلاح تعیین محدوده در فرآیند ثبت نام به امسال نخواهد رسید
هاشمی در خصوص در خصوص مشکل محدوده ثبت نام گفت: در ماده ۴۱ آئین نامه اجرایی مدارس برای توزیع متوازن دانش آموز بین مدارس، با توجه به محدودیتهایی که در امکانات و زیرساختها وجود دارد باید محدوده بندی را رعایت کنیم و به نوعی به فعالیتهای مرتبط با ثبت نام نظم بدهیم. در سال جاری ناگزیر بودیم از روشهای گذشته در این زمینه استفاده کنیم و با توجه به اینکه زمان مناسبی برای ایجاد یک سامانه جدید وجود نداشت؛ همزمان با برداشتن گامهای نهایی برای آغاز سال تحصیلی جدید در حال بازبینی فرآیندها هستیم. در یکی از استانها به صورت نمونه و آزمایشی در حال دنبال کردن شرایط جدید ثبت نام هستیم تا فرآیندها به صورت کاملاً الکترونیکی و با استفاده از محدودههای جدید اتفاق بیفتد؛ این کار نیازمند مطالعه بیشتر است و به ثبت نام سال جاری نخواهد رسید اما تمام تلاش خود را خواهیم کرد که برای سال تحصیلی آینده این فرایند با رفع ایرادات در سراسر کشور مورد استفاده قرار گیرد.
اتباع غیرمجاز برای ارائه مدارک هویتی تا یک ماه فرصت دارند
رئیس ستاد ثبت نام آموزش و پرورش در خصوص ثبت نام اتباع مجاز و غیرمجاز در مدارس کشور گفت: این افتخار ماست که پذیرای اتباع کشورهای دیگر باشیم تا آنان نیز مثل فرزندان کشورمان از نظام آموزشی استفاده کنند. در سال گذشته ۵۶۰ هزار دانش آموز اتباع در مدارس کشور ثبت نام کردند و امسال حدود ۴۰۰ هزار دانش آموز از اتباع تاکنون ثبت نام شده اند. در فرآیندی که توسط مرکز امور بین الملل وزارت آموزش و پرورش پیگیری شده است دستورالعمل ثبت نام اتباع تهیه و به مدارس ارائه شد. ما در بدو امر مدارک هویتی این افراد را بررسی میکنیم. اتباعی که به هر دلیلی مدارک هویتی ندارند میتوانند به دفاتر کفالت مراجعه کنند و با برگه حمایت تحصیلی ثبت نام فرزندشان را انجام دهند. همکاران ما موظف هستند تا ثبت نام را انجام دهند.
هاشمی خاطر نشان کرد: این افراد یک ماه فرصت دارند مدارک هویتی خود را ارائه کنند تا کار ثبت نامشان قطعی شود. اگر مدارک هویتی ارائه نشود؛ تصمیمگیری در خصوص ثبت نام آنها در کمیسیون آموزش و ثبتنام منطقه مورد رسیدگی قرار میگیرد.
علی قدمی
نظر شما