به گزارش خبر یار ، حجتالاسلام روحالله حریزاوی قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی و رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در سی و چهارمین نشست سراسری رؤسای ادارات امور قرآنی کشور که امروز چهارشنبه ۲۶ مرداد ماه در سازمان دارالقرآن الکریم برگزار شد، گفت: توجه به جهاد تبیین، وظیفه نخبگان و همه مردم است و موجب تقویت حکمرانی قرآنی است. جامعه قرآنی تکلبف بیشتری نسبت به این فریضه دارد زیرا قرآن کتاب تبیین است. خداوند در قرآن میفرماید: «هذا بیان للناس» قرآن کتاب بیان است و ما در جهاد تببین بیش از بقیه صنوف چنین امر خطیری را بر عهده داریم.
وی ادامه داد: اگر توجه به مأموریت جهاد تببین باشد جامعه قرآنی با تنوع و ظرفیت بالایی که دارد، میتواند فعالیتهای مهمی در این حوزه انجام دهد. ما باید برنامههای خود برای از مهجوریت در آوردن قرآن افزایش دهیم. حمایت از ترویج قرآن منحصر در دستگاه و سازمانی خاص نیست، چرا که قرآن کتابی برای همه مردم است. اینکه ما فعالیتهای قرآنی را در تنازعات بین دستگاهی جستجو کنیم، عامل مهجوریت قرآن است.
حجتالاسلام حریزاوی افزود: سازمان دارالقرآن داراییهای زیادی دارد و ما از هیچکدام صرف نظر نمیکنیم و اگر از تغییراتی صحبت میکنیم، منظور ما رشد و تعالی و جهش دارالقران الکریم است. بنایی بر حذف برنامههای قبلی نداریم بلکه به تغییر کاربری و افزایش کارآمدی میاندیشیم.
وی ضمن اشاره به محورهای هشتگانه برنامههای سال جاری دارالقرآن گفت: فضای قرآنی عموم جامعه باید با نظام اندیشه قرآنی رهبری آشنا شود و این مهم در تشکیل قرارگاه قرآنی جهاد تبیین دنبال میشود.
رئیس سازمان دارالقرآن افزود: در سیاستهای کلان سازمان دارالقرآن حمایت از شکل دادن فرآیندها و پدید آوردن خروجیهای واقعی و شاخصمند با رویکرد ارتقای انس و تدبر در قران در جامعه مخاطبین در سطوح استانی و کشوری مورد توجه است. همچنین در در بخش مأموریتهای نوین نیز تمامی استانها به شکل دهی قرارگاه قرآنی جهاد تبیین درباره نظام اندیشه قرآنی در جهت راهبری زیست بوم قرآنی استانی و کشوری با محوریت مؤسسات و فعالان قرآنی حائز اهمیت خواهد بود. ما در حال حاضر باید ببینیم که چه کارهایی برای توسعه جریان تدبر مورد نیاز است و آنها را تسهیل کنیم. در استانها باید مسئولین دارالقرآن محور قرارگاه قرآنی هستند و باید همه اقشار علاقهمند را به این قرارگاه دعوت کرد. در این موارد است که دارایی ما حفظ شده و هم چهارچوبها بیان میشود. برهمین اساس هشت اقدام تبیین شده که از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با بیان اقدامهای تحولی دارالقرآن گفت: توسعه آموزش همگانی قرآن و حمایت از حفظ قرآن از اولویتهای سازمان دارالقرآن است. تدبر قرآن موضوع مهمی است که باید بتوانیم هر زمان آیهای از قرآن را شنیدیم آن را بفهمیم و مقصودش را دریابیم. قرآن میگوید زمانی که با دشمن روبرو شدید برنگردید، بلکه با آنها مبارزه کنید چرا که مسلمان وقتی در مقابل دشمن به خداوند و رحمتش امید دارد و همین امر موجب پیروزی خواهد شد. همین امر را میتوان در دیپلماسی و اقتصاد گفت چرا که امید به نصرت الهی برکت در فهم قرار میدهد، اما دشمن تنها تلاش میکند و امیدی به رحمت خدا ندارد.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به اهمیت جهاد تبیین گفت: حفظ موضوعی آیات منتخب، گفتمانسازی محکمات قرآنی از دیگر اقدامات سازمان دارالقرآن خواهد بود که باید مدیران استانی نسبت به آن اهتمام ورزند. توزیع هوشمند محصولات قرآنی با اولویت محکمات قرآنی را اولویت خواهیم داد. یکی از خطهای مدیریتی سازمان این است که هر کسی در ذیل فعالیتهای جهاد تبیین آمد آن را ذیل سازمان دارالقرآن خواهیم دانست.
وی با اشاره به اولویت معرفی نظام اندیشه در برنامههای سازمان گفت: نظام اندیشه قرآنی سه ویژگی مهم دارد که حضرت آقا در مقدمه کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن معرفی کردهاند: خارج کردن معارف اسلامی از ذهنیت محض و ناظر بودن آنها به تکالیف عملی و زندگی اجتماعی، مطالعه هماهنگ و پیوسته مسائل فکری اسلام به عنوان اجزای یک مجموعه واحد به منظور استنتاج یک ایدئولوژی کامل و متناسب با زندگی چند بعدی انسان و استنباط اصول اساسی اسلام از مدارک و متون اصلی دین یعنی قرآن و دوری از سلیقهها و نظرهای شخصی.
رئیس سازمان دارالقرآن درباره اولویت رویدادهای مسألهمحور با هدف حل مسائل واقعی و نیز تأسیس حوزه علوم و معارف قرآن کریم جهت تربیت کادر قرآنی و مدیران فرهنگی کشور گفت: کادر قرآنی متشکل از کادر مؤسسات مردمی و شبکه بزرگ معلمان و مربیان، مدرسان، قاریان، حافظان، مفسران و همه خادمان قرآن و همچنین فعالان قرآنی در مساجد و هیأت سازمانها است. همچنین تعالی مدیران فرهنگی، مدیران رسمی اجرایی در نهادها و مسؤولیتهای فرهنگی کشور و متولیان فکری راهبری فضای محتوایی حلقههای میانی نیز از دیگر راهبردهای سازمان دارالقرآن است.
وی طرح پیوستن روحانیون متخصص در حوزه علوم انسانی و تربیتی به نظام روانشناسی و مشاوره را تصمیمی هوشمند و راهبردی دانست و گفت: قرآن کتابی است که انسانهای به بنبست رسیده را نجات میدهد و در روزگاری که سرگردانی بشر فراگیر شده است، روحانیت میتواند پیام خدا را به قلبهای خسته برساند و جریان روشنفکری و سکولار از این تصمیم واهمه دارد.
سمانه نوری زاده قصری
نظر شما