واکاوی سفر مادورو به تهران

خبر یار - گروه بین الملل : نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا اخیراً در صدر هیئتی عالی رتبه به تهران سفر کرد. در جریان سفر رئیس جمهور ونزوئلا به تهران، دو کشور سند جامع همکاری راهبردی ۲۰ ساله امضا کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا و هیئت همراه با اشاره به ایستادگی دو کشور ایران و ونزوئلا در مقابل فشارهای سنگین و جنگ ترکیبی آمریکا، تأکید کردند: تجربه موفقیت آمیز دو کشور نشان داد تنها راه مقابله با این فشارها مقاومت و ایستادگی است.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به پیروزی دولت و ملت ونزوئلا در مبارزه‌ای سخت با امریکا و جنگ ترکیبی و همه جانبه‌ای که بر ضد ونزوئلا به راه انداخته شده بود خطاب به آقای مادورو فرمودند: مقاومت جنابعالی و ملت ونزوئلا بسیار با ارزش است زیرا قدر و منزلت و لیاقت یک ملت و کشور و رهبران آن کشور را ارتقا می‌دهد و امروز قاعدتاً نگاه امریکا به ونزوئلا متفاوت از گذشته است.

در این راستا ورده سعد خبرنگار خبر یار ، گفتگویی با علی فرحات کارشناس مسائل آمریکا انجام داده است که در زیر می آید؛

*ایران با وجود تحریم های ظالمانه، راهبرد خارجی خود در حمایت و کمک به ملتها و کشورهای مستضعف را فراموش نکرده است؛ ارزیابی شما از سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران چیست؟

استراتژی ایران با وجود تحریم ها، ضد هیمنه آمریکاست؛ زیرا از نگاه ایران، کمک به این کشورها اولا آمریکا را ضعیف و مانع از دخالت های آن در امور کشورها می شود و در ثانی در شکل گیری بلوکی جدید نقش دارد؛ بلوک سیاسی جدیدی که با ائتلاف غرب مقابله کند.

راهبرد جمهوری اسلامی ایران، کمک به همه کشورهایی است که از سوی امریکا تحت تحریم وتنگنا قرار گرفته اند. راهبرد جمهوری اسلامی آشکار و مشخص است و می داند که چگونه به اهدافش برسد. این سیاست ایران موجبات ناخرسندی آمریکا را فراهم آورده است و به همین دلیل سیاست خصمانه در قبال ایران را تشدید کرده است.

*سفر رئیس جمهوری ونزوئلا به ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟

درباره سفر مادورو باید بگویم که سفر او به ایران در راستای توسعه روابط میان دو کشور است. سفر مادورو در راستای ترسیم راهبرد بزرگی است که ضد توسعه طلبی آمریکاست. این سفر در راستای تشکر از جمهوری اسلامی ایران به خاطر مواضع شایسته تقدیر آن در قبال ونزوئلاست که به این کشور برای خروج از بحرانی که به آن دست و پنجه نرم می کرد، کمک کرد.

رئیس جمهور ونزوئلا از ایران تشکر کرد. ونزوئلا هرگز کمک جمهوری اسلامی ایران در قبال ونزوئلا را فراموش نمی کند به ویژه که مادورو آنرا به مثابه ایثار بزرگ از سوی جمهوری اسلامی ایران در قبال ونزوئلا تشبیه کرد. این سفر در شرایط بسیار حساسی انجام شد زیرا در مقطعی انجام شد که آمریکا به دنبال کشاندن این کشور به سوی خود و خارج کردن آن از جبهه بازدارندگی بود. سفر مادورو نشانه وفاداری بود و اینکه تن به دیکته های آمریکا نخواهد داد.

*امضای سند بیست ساله میان دو کشور گواهی بر تمایل دو کشور در زمینه توسعه روابط دوجانبه در همه زمینه هاست، این گام را چگونه ارزیابی می کنید؟

به نظر من امضای سند بیست ساله روابط شاخص و توافق کامل و انسجام اقتصادی و سیاسی میان دو کشور را نشان می دهد. این روند در گذشته موفقیت زیادی داشته است. ایران در برابر تحریم های آمریکا ایستاده و به مرحله ای رسیده است که آمریکا نمی تواند آنرا به زانو درآورد.

این گام در راستای تکمیل روند توسعه روابط اقتصادی و سیاسی میان دو کشور است.

*چرا ایران با وجود تحریم ها و تهدیدات به تقویت روابط راهبردی خود با ونزوئلا اصرار دارد؟

اصرار ایران در توسعه روابط با ونزوئلا در راستای طرح راهبردی برای گسترش جبهه مقاومت و بازدارندگی ضد آمریکا و نیز تشویق دیگر کشورهایی است که خواهان رهایی از سیطره آمریکا هستند. زیرا تجارب کشورهایی که در راستای مقابله با آمریکا گام برداشته اند، با موفقیت همراه بوده است.

باوجود تحریم ها و دخالت های آمریکا، پایداری و مقاومت در برابر آمریکا نتایج بزرگی به دنبال داشته است و آزادی عمل داخلی در زمینه اتخاذ تصمیم سیاسی و اقتصادی از جمله آنهاست. به مرور زمان شاهد پیوستن کشورهای زیادی به این جبهه هستیم به ویژه که نتایج خروج و رهایی از یوغ آمریکا را مشاهده کرده اند. دخالت آمریکا در کشورهای دیگر به چپاول ثروتهای این کشورها منجر شده است. آمریکا در هر کشوری دخالت کرده است زمام امور سیاسی آنرا در دست گرفته است. جمهوری اسلامی ایران از متحدانش چشم پوشی نمی کند.

* همکاری میان ایران و ونزوئلا تا چه اندازه می تواند که به الگویی قابل اقتدا برای مقابله با هیمنه آمریکا از آمریکای لاتین تا غرب آسیا منجر شود؟

همکاری میان ایران و ونزوئلا به الگویی قابل اقتدا تبدیل شده و نگرانی آمریکا را به همراه داشته است. چگونه ممکن است که کشوری(اشاره به جمهوری اسلامی ایران و اعزام کشتی های حامل سوخت به ونزوئلا) چالشها را به جان بخرد و کشتی های آن وارد ونزوئلا شود و تحریم آنرا بشکند. این تحولی بسیار موثر در آمریکای لاتین محسوب شد. رسانه های آمریکایی لاتین وابسته به آمریکا آنرا عملیات نمایشی دانستند و اینکه این کشتی ها وارد اقیانوس شوند را بعید و در حد توهم دانستند، اما هنگامی که کشتی های ایران به ونزوئلا رسیدند، شوک بزرگی به این رسانه ها وارد شد.

به نظر من کشورهای آمریکای لاتین طی ماههای آتی شاهد تحولات سیاسی خواهد بود. این الگو(یعنی همکاری میان ایران و ونزوئلا) به این کشورها منتقل خواهد شد و قابل تعمیم خواهد بود. بزرگترین جبهه بازدارندگی در برابر پروژه آمریکا شکل خواهد گرفت و همین مایه نگرانی شدید آمریکاییها شده است و از این رو به دنبال دخالت در امور داخلی این کشورها با هدف ممانعت از نزدیک شدن آنها به ایران هستند.




برچسب‌ها

نظر شما


مطالب پیشنهادی