به گزارش خبر یار ، مجتبی دهقان پور عصر یکشنبه در همایش تغذیه گیاهی تصریح کرد: کاهش ضایعات محصولات باغی و افزایش بازار پسندی محصولات تولیدی از دیگر مزیتهای بالقوه و مناسب طرح افزایش کمیت و کیفیت محصولات باغی است.
وی با اشاره به سه ساله بودن طرح افزایش کمیت و کیفیت محصولات باغی اظهار کرد: در سال اول ۶ هزار هکتار، در سال دوم ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار و در سال سوم ۹ هزار هکتار از باغات زیر پوشش این طرح قرار میگیرند.
به گفته دهقان پور؛ در طول سه سال اجرای طرح جمعاً ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ شامل ۱۸ هزار هکتار باغ آبی و ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ دیم تحت برنامه اجرایی طرح مذکور قرار میگیرد که با یک نگاه کلی متوجه میشویم بر اساس سطح زیرکشت باغی ما درصد و میزان پایینی است.
وی با بیان اینکه باغاتی که طرح در آن به مرحله اجرا در میآید میبایست به عنوان باغهای الگویی قلمداد شوند، اظهار کرد: این کار باعث میشود تا طرح تقویت شود و این باغها در نقش یافتههای تحقیقی عمل کنند.
به بیان او؛ در بحث آموزش و ترویج مقولات آموزش، اغناسازی، دریافت دانش و کسب مهارت مطرح است و در گام بعدی نشر یافتهها و گسترش و تعمیم آن هست که تحت عنوان همنوایی هم از آن یاد میشود.
به عقیده وی؛ در مرحله هم نوایی اگر ما بتوانیم کاری کنیم که باغدار ما آن تجربه موفقی که در سایر باغداران وجود دارد را اقتباس و اجرا کند و کمک بشود به بهره وری تولیدش قطعاً میتواند اثرگذار باشد برای اینکه یافته ما و کار آموزشی ما نشر و توسعه پیدا کند. اگر این بحث همنوایی عقب تر بماند قطعاً میتواند در گسترش طرح اثرگذار باشد و آن را دچار وقفه کند.
فارس رتبه سوم تولید گندم کشور است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: ما باید بتوانیم آن شعاری را که عنوان میکند دیدن باور کردن را به دنبال دارد با تبدیل باغات این طرح به مزارع نمایشی به منصه ظهور برسانیم؛ این کار به توسعه مباحث آموزشی و ترویجی کمک میکند.
دهقان پور به برخی دیگر از موضوعات مهم اخیر در حوزه کار سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز گریزی زد و افزود: در چند موضوع سازمان جهاد کشاورزی در استان و در کشور خوب درخشید و در ارزیابیهای ما وضعیت خوبی داریم؛ این موفقیتها مرهون همدلی و نگاه مثبتی هست که در بین مسئولین استانی حاکم است.
او به جمع آوری ۲۵ هزار تن گندم در مدت پنج روز در شهرستانهای شمالی استان فارس قبل از وقوع بارندگیهای سیل آسای ابتدای مرداد ماه، حضور جهادی مدیران و کارکنان جهاد کشاورزی در زمان وقوع خسارتهای سیل در عرصههای خسارت دیده و خرید و ذخیره سازی ۴۹۲ هزار تن گندم در شرایط خشکسالی امسال به عنوان برخی از این موفقیتها اشاره کرد.
وی افزود: در سال گذشته ۵۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان فارس خریداری شده بود که احتمالاً با یک تفاوت خیلی کمی نسبت به سال گذشته توانسته ایم این رقم را حفظ کنیم و مقام سوم کشور را بعد از خوزستان و گلستان در تولید گندم از آن خود کنیم.
دهقان پور با اشاره به اینکه نظارت بر بازار کالاهای اساسی و اجرای طرح مردمی سازی یارانهها از جمله دیگر فعالیتهای موفق سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بوده است که بخش قابل توجهای از توان این سازمان را به خود معطوف داشته است، افزود: بلافاصله پس از حصول شرایط مناسب تمرکزمان را بر بخش تولید گسیل دادیم تا با وجود برخی مخاطرات تولید مشابهی نسبت به سال گذشته داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در ادامه سخنرانی خود بر لزوم تقویت ارتباط نظام مند با بهره برداران بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: در قالب طرحی که تحت عنوان افزایش نفوذ دانش در واحدهای تولیدی تهیه شده نکات مدنظر را اعلام خواهیم کرد تا بتوانید ارتباط خود را با سایر کنشگران کشاورزی فعالتر کنید.
او با اشاره به اینکه برای ما تولید بسیار مهم است، تصریح کرد: وقتی ما تولید خوبی داشته باشیم میتوانیم بازار را هم مدیریت کنیم. امیدوارم با همراهی و تشریک مساعی هم کمک کنیم یک برگ زرین دیگر بر افتخارات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اضافه شود.
نظر شما