علی نصرتی در گفتگو با خبر یار اظهار کرد: در استان گلستان ۵۴۸ دهنه آب بندان به مساحت پنج هزار و ۹۶۷ هکتار وجود دارد که از این تعداد ۱۲۰ دهنه با سه هزار و ۴۰۰ هکتار برای اصلاح و مرمت مطالعه شده است.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان افزود: ۱۲۰ دهنه آب بندان مطالعهشده ۲۶ هزار و ۳۰۰ هکتار اراضی زراعی را پوشش میدهد.
وی بیان کرد: تاکنون ۴۷ دهنه آب بندان به مساحت هزار و ۵۷ هکتار مطالعه شده که ظرفیت آبگیری را تا ۲۶ میلیون مترمکعب افزایش داده است.
نصرتی گفت: در سال گذشته ۶ دهنه آب بندان به مساحت ۲۱۵ هکتار بازسازی شده و ۳۴ میلیون مترمکعب افزایش ظرفیت داشتیم.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: در حال حاضر مرمت و احیای چهار دهنه آب بندان به مساحت ۳۹ هکتار و با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان در حال اجرا بوده که ۱.۴ میلیون مترمکعب به ظرفیت آب بندان های گلستان خواهد افزود.
وی گفت: مرمت ۹ دهنه آب بندان با اعتبار ۸۰ میلیارد تومان هم در حال برگزاری مناقصه بوده که مساحت آن ۸۳ هکتار است و با اتمام آن ۲.۷ میلیون متر مکعب ظرفیت آب بندان های استان اضافه خواهد شد.
نصرتی توضیح داد که آب بندان ها آب سطحی قابل استحصال پاییز و زمستان را جمعآوری کرده و در کنترل سیلاب نقش اساسی دارند.
وی در خصوص سایر آب بندان ها اضافه کرد: برای احیای ۶۰ آب بندان به مساحت دو هزار هکتار ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشته که بخشی از آن طی قراردادهای محرومیت زدایی با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) آمده است.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان عنوان کرد: در سفر رئیس جمهور ۱۵۰ میلیارد تومان در خصوص آببندان ها مصوبه داشتیم که ۴۵ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.
نصرتی افزود: یک هکتار آب بندان میتواند ۱۰ الی ۱۵ هکتار زمین را آبیاری کرده و دو تن افزایش عملکرد در غلات را به همراه داشته باشد.
وی با اشاره به طرح موفق اجرای آب بندان در محمدآباد گرگان گفت: این آب بندان ها هشت حلقه چاه عمیق را از مدار مصرف خارج کرده است.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان همچنین بر بازچرخانی آب در جنوب استان تاکید کرد و گفت: باید ایستگاه پمپاژ در پایاب زمین ها قرار داده و آب را به آب بندان ها برگردانیم.
نظر شما