جابر جهانبین در گفتوگو با خبر یار ، اظهار کرد: پارسآباد در چند سال اخیر جز قطبهای تولید سیر کشور به حساب میآید که با کیفیت مناسب سیر خشک و تر تولید و روانه بازار مصرف میکند.
وی با بیان اینکه بیش از یکهزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی پارسآباد به زیر کشت این محصول رفته است، تصریح کرد: ۲۷ هزار نفر در عملیات کاشت، داشت و برداشت این محصول در شهرستان مشغول فعالیت بوده و از این راه امرار معاش کردند.
فرماندار شهرستان پارسآباد گفت: تولیدات با کیفیت سیر در این شهرستان علاوه بر تأمین نیاز بازار داخلی، برای صادرات به واحدهای سورتینگ و بستهبندی ارسال شده تا بخشی از تولیدات با قیمت مناسب صادر شود.
جهانبین به پایین بودن قیمت این محصول و گلایه کشاورزان اشاره کرد و افزود: هر چند در سالهای گذشته به دلیل شیوع کرونا قیمت این محصول روند رشد مناسبی پیدا کرده بود اما در ۲ سال اخیر کشاورزان از قیمت این محصول در بازار راضی نیستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: نسبت به ۲ سال گذشته میزان تولید این محصول ۶۰ درصد کاهش پیدا کرده و کشاورزان به جای کاشت سیر، به کاشت کلزا و گندم روی آوردند.
جهانبین اضافه کرد: علاوه بر عرضه این محصول به صورت تازهخوری، شاهد ارسال مازاد تولید سیر به واحدهای فرآوری و خشککنی هستیم تا امکان صادرات آن به خارج از کشور فراهم آید.
وی بیان کرد: هر چند کشاورزان با نرخ پایینتر از ۱۰ هزار تومان محصولات خود را به فروش میرسانند اما عرضه آن به قیمت ۲ تا سه برابری در داخل و صد درصدی در خارج از کشور عرضه شده و امکان ارزآوری را برای کشور فراهم کرده است.
جهانبین در ادامه سخنان خود اظهار کرد: برداشت سیر از ۱۶ اردیبهشت در پارسآباد آغاز شده و تا اواخر خردادماه ادامه خواهد داشت.
فرماندار شهرستان پارسآباد ضرورت توسعه صنایع تبدیلی را در این بخش ضروری اعلام کرد و گفت: با همکاری بخش خصوصی و سرمایهگذاران توسعه صنایع تبدیلی میتوان در این بخش به اهداف مورد نظر دست پیدا کرد.
نظر شما