به گزارش بازرگانی خبر یار ، کاشت مو درمانی همیشگی برای کسانی است که دچار ریزش موی شدید شدهاند. البته در کنار روشهای مختلف پیوند مو، روشهای درمانی دیگری نیز برای درمان ریزش موها وجود دارد. دو روش درمانی موثر دیگر برای رویش دوباره موهای از دسترفته، مزوتراپی و PRP مو هستند. با ما در نگاهی به این سه روش پرپشت ساختن مو همراه باشید.
کاشت مو چیست؟
کاشتن مو روشی معمول در پوششدهی بخشهای بدون موی سر با پیازهای مویی است که از قسمتهای پرموی سر شما برداشته شده است. کاشتن مو روشهای مختلفی دارد و با پیشرفت تکنولوژی پزشکی، این روشها رو به رشد و افزایش است. از روشهای مختلف پیوند مو میتوان به روشهای FUT، FIT، SUT، میکروگرافت، میکروفیت و روشهای ترکیبی اشاره کرد. روشهای کاشتن مو از پایه با روشهای تحریک فولیکولهای مو مانند پی آر پی مو متفاوت است.
مزوتراپی مو چیست؟
مزوتراپی کاملاً با پیوند مو متفاوت است. مزوتراپی به معنای تحریک بافت میانی پوست سر است. بافت میانی پوست سر دِرم نام دارد و جایی است که فولیکولهای مو، کلاژن و رگهای خونی در آن قرار دارند. در واقع تغذیه موها و پوست بهعهده این بخش از پوست سر است. در این روش درمانی، مزودرم یا لایه میانی پوست سر شما با استفاده از تزریق موادی به نام کاکتیل تحریک میشود تا به رشد موها بپردازد.
البته تزریق مواد دیگری مانند ویتامینها، اسیدهای آمینه، آنزیمها، مواد معدنی، افشرههای گیاهی و فاکتورهای رشد هم باعث تقویت بیشتر فولیکولهای مو میشود. تزریق داروهای گشادکننده رگها و پروتئینهایی که نیاز ضروری برای رشد مو هستند هم این روند را تقویت میکند.
پی آر پی مو چیست؟
در خون هر انسانی پلاکتهای بسیاری وجود دارد که فایدههای زیادی برای بدن انسان دارد. پلاکتها یا پی آر پیها سلولهای بسیار کوچکی هستند که در زمان پدید آمدن زخم یا آسیبی بر روی پوست بدن، به آن بخش هجوم میآورند. این هجوم با لخته کردن خون همراه است و باعث توقف خونریزی میشود. ترمیم آسیب واردشده نیز در مرحله بعدی با مدد از همین سلولها امکانپذیر میشود.
در روش درمانی پی آر پی مو از پلاکتهای غلیظشده خون استفاده میشود تا با تزریق به بافت میانی پوست، به تحریک و رشد فولیکولهای مو بپردازد. در واقع این روش بهطور کامل با کاشت مو متفاوت است، اما از نظر تزریقی بودن مشابه مزوتراپی مو است.
مقایسه کاشت مو با روشهای دیگر تقویت مو:
برای مقایسه پیوند مو با روشهای مختلف تقویت مو باید به نکتههای مختلفی توجه کنید:
* در روشهای مختلف پیوند مو، پیازهای سالم مو از بخش پشت سر جدا شده، به قسمتهای بدون موی سر پیوند زده میشوند. اما مزوتراپی مو بر اساس تحریک ساختن فولیکولهای موجود در پوست سر و وادار ساختن آنها به رشد کردن پایهگذاری شده است.
نکته جالب این است که پی آر پی مو هم با این دو روش کمی متفاوت است. در روش PRP مو، از پلاسمای سرشار از پلاکت یا پی آر پی استفاده میشود تا فولیکولهای موی روی کف سر را تحریک کند تا به رشد موهای جدید بپردازند.
* تفاوت دیگر روش کاشت مو با روشهای دیگرِ پرپشت ساختن مو در این نکته است که پیوند مو با هر روشی که صورت گیرد، روشی تهاجمی به حساب میآید. در روشهای مختلف کاشت مو، با ایجاد زخمهایی در قسمت پرپشت سر، پیازهای مو بیرون آورده میشوند. پس از آن باز با پدید آوردن سوراخها و زخمهایی دیگر، پیازها کاشته میشوند.
در صورتی که روشهای تحریک لایه میانی پوست سر مانند مزوتراپی، روشی غیرتهاجمی است. این درمان با کمک سرنگهای نازکی انجام میشود. با این سرنگها مواد مختلفی مانند مواد معدنی و ویتامینها به بافت میانی پوست سر تزریق میشود. همین عمل در پی آر پی مو صورت میگیرد، اما در این روش، پلاکتهای پر از سلولهای رشد به بافت سر تزریق میشوند.
* تفاوت دیگر کاشت مو با روشهای مزوتراپی و PRP مو در این است که پیوند مو روشی ماندگار و همیشگی برای داشتن موهایی طبیعی و سالم است. اما دو روش دیگر، از روشهای تقویتی برای پرپشت ساختن موی سر بهشمار میروند.
* پیوند مو با زخمهایی بر روی سر همراه است و هر زخمی امکان عفونت دارد. اما در پی آر پی و مزوتراپی مو امکان عفونت پوست سر وجود ندارد.
* تعداد جلسههای پیوند مو کمتر از تعداد جلسات PRP مو و مزوتراپی است.
* از نظر هزینه نیز، قیمت کاشت مو از هزینه مزوتراپی و پی آر پی مو بالاتر است.
برتریهای کاشت مو:
* روشی همیشگی و قطعی در درمان ریزش مو است.
برتریهای مزوتراپی مو:
* سرعت گردش خون را در پوست سر بالا میبرد و به پیازهای مو خونرسانی میکند.
* در این روش، تغذیه پوست و مو با مواد معدنی و مغذی صورت میگیرد.
* جلوگیری از تخریب فولیکولهای مو یکی دیگر از برتریهای مزوتراپی است.
* تنظیم چربی پوست سر برتری دیگر مزوتراپی است.
* عوارضی ندارد و نیاز به دوره بهبودی هم ندارد.
برتریهای PRP مو:
* چون از بدن فرد گرفته میشود، باعث آلرژی نمیشود.
* دوره بهبودی کوتاهی دارد.
* احتمال عفونت در این روش بسیار کم است.
* هزینه مناسبی دارد.
بهترین روش درمانی برای پرپشت ساختن مو کدام است؟
کاشت مو و هر روش درمانی دیگر میتواند برای یک نفر بهترین نتیجه را به همراه داشته باشد و برای دیگری نتیجه کمتری بدهد. برای انتخاب هرکدام از روشهای درمانی، پوست سر شما و نوع ریزش موهای شما باید بهوسیله پزشک مورد بررسی قرار گیرد. برای مثال درمان پی آر پی مو بیشتر برای کسانی مناسب است که در آغاز روند ریزش مو هستند. این روش برای کسانی که مبتلا به بیماری آلوپسی آندروژنیک هستند که یک نوع ریزش موی ژنتیک است، بهترین نتیجه را به همراه دارد.
مزوتراپی مو نیز برای درمان بسیاری از کاستیهای ژنتیکی و بیماریهای مو استفاده میشود. بسیاری از افرادی که در اثر بیماری، ضعف بدنی، کم کردن وزن، پیری پوست، مشکلات استخوانی و مصرف داروهای مختلف دچار ریزش مو شدهاند، از این روش نتیجه خوبی گرفتهاند. درمان آلوپسی نیز با این روش موثر بوده است.
اما گاهی ریزش مو به شکلی است که دیگر تحریک پوست سر نتیجهای در رویش دوباره موها ندارد. در واقع پوست سر فولیکولهای موی خود را از دست داده و امکان رشد دوباره آنها نیست. در چنین مواقعی پیوند مو به کمک شما میآید. در صورتی که شما بانک موی خوبی داشته باشید، میتوانید با پیوند مو دارای موهای واقعی و نسبتاً پرپشت شوید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبر یار در محتوای آن هیچ نظری ندارد.