به گزارش خبرنگارمهر، روحالله مهری صبح چهارشنبه در نشست خبری با اشاره به جانمایی نامناسب سیلوهای گندم در گلستان اظهار کرد: در گذشته، تمرکز سیلوهای ذخیرهسازی گندم بیشتر بر گرگان و شرق گلستان بوده، در حالی که غرب استان و شهرستان مینودشت نیز نیاز به پنج سیلوی ۵۰ هزار تنی دارند.
وی افزود: ساخت هر سیلو به ۱۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که میتواند از بروز بسیاری از تخلفات جلوگیری کند.
مهری با بیان اینکه بزرگترین پروندههای فساد گندم و آرد کشور مربوط به گلستان است، افزود: در حال حاضر، یک پرونده مفتوح در حوزه آرد و نان وجود دارد که در آن یک کارخانه آرد، ۱۱ هزار تن کسری داشته است. همچنین، در یکی از سیلوهای بخش خصوصی شرق استان ۱۱ هزار تن گندم به ارزش دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و در سیلوی دیگری ۶۴۸ تن کسری به ارزش ۲۳۰ میلیارد ریال مشاهده شده است.
وی با تأکید بر اقدامات نظارتی ادارهکل غله و خدمات بازرگانی گلستان، گفت: برای نخستینبار به پنج مرکز خرید گندم که سابقه تخلف داشتند، اجازه خرید ندادیم. همچنین، چهار کارخانه و یک سیلوی متخلف نیز از چرخه خرید گندم خارج شدند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان با بیان اینکه این اداره یک مجموعه اقتصادی است و نگاه سیاسی به انتصابات و جابهجاییها ندارد، تأکید کرد: امسال اجازه نخواهیم داد که کسی به گندم، آرد و نان دستدرازی کند. سفره مردم خط قرمز دولت است و دولت چهاردهم نیز به این موضوع توجه ویژه دارد.
وی افزود: آرد تولیدی استان گلستان به ۲۵ استان کشور ارسال میشود و کیفیت نان نیز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و اتحادیه خبازان استان تحت نظارت قرار دارد.
مهری از وجود دو هزار و۶۶۱ نانوایی در گلستان خبر داد و گفت: از این تعداد هزار و ۶۶۱ نانوایی نوع یک، ۶۷۴ نانوایی نوع دو و ۳۴۶ نانوایی نوع ۶ هستند.
وی با اشاره به اینکه بزرگترین عملیات اقتصادی گلستان مربوط به خرید گندم است، گفت: امسال یک میلیون و ۱۱۱ هزار تن گندم با کمترین چالش خریداری شد و ۲۰۰ هزار میلیارد ریال در بازه دوماهه به حساب کشاورزان واریز شد.
مهری ادامه داد: سال گذشته ۵۵۶ هزار تن گندم در استان خریداری شده بود که امسال با رشد دوبرابری به ۱.۱ میلیون تن رسید. همچنین، ۴۰۰ میلیارد ریال از محل ذخیرهسازی گندم در سیلوهای دولتی به نفع دولت صرفهجویی شد.
وی از کاهش رقابت ناسالم میان سیلوهای دولتی، خصوصی و کارخانجات آرد خبر داد و گفت: برخی مراکز افت گندم را کمتر لحاظ میکردند که با اصلاح این روند هزار و۸۰۰ میلیارد ریال به نفع دولت صرفهجویی شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان با بیان اینکه هیچ مشکلی در تأمین کالاهای اساسی برای ماه رمضان وجود ندارد، گفت: در حال حاضر، ۴۰۰ تن شکر در انبارهای کالای استراتژیک استان موجود است.
وی قیمت شکر تنظیم بازار در انبار را ۳۸۵ هزار ریال اعلام کرد و گفت: قیمت نهایی شکر با احتساب هزینههای حمل و سود بنکدار، ۴۲۵ هزار ریال به دست مصرفکننده میرسد.