به گزارش خبر یار ، به نقل از مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی، یکی از شخصیتهای برجسته و انقلابی نظام جمهوری اسلامی بود که سالها در برخورد قاطع با جرایم امنیتی، جواسیس و گروهکهای تروریستی نقش اساسی ایفا کرد. وی در طول سالهای خدمت خود در دستگاه قضائی، همواره در خط مقدم مبارزه با گروهکهای تروریستی مانند سازمان منافقین و دیگر دشمنان داخلی و خارجی کشور قرار داشت.
نقش کلیدی در مبارزه با تروریسم و گروهکهای معاند آیتالله رازینی در دهه ۶۰ و در دوران اوج فعالیتهای ضدانقلاب، مسئولیتهای کلیدی را در سیستم قضائی بر عهده داشت و در بسیاری از محاکمات مرتبط با منافقین و جواسیس بیگانگان، تصمیمات قاطعانهای اتخاذ کرد. وی به عنوان یکی از قضات مقتدر و متعهد به آرمانهای انقلاب اسلامی، در مبارزه با عوامل نفوذی و خرابکاران، از هیچ تلاشی فروگذار نکرد و همین امر موجب شد که بارها هدف سوءقصد دشمنان قرار گیرد.
سوءقصد نافرجام در سال ۱۳۷۷ حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی پیشتر نیز در دیماه سال ۱۳۷۷، هنگامی که رئیس کل دادگستری استان تهران بود، مورد سوءقصد تروریستی قرار گرفت. در آن حمله، یک بمب آهنربایی که توسط موتورسواران به خودروی حامل وی متصل شده بود، منفجر شد و وی به شدت مجروح گردید. در همان ایام، رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای با حضور در بیمارستان از او عیادت کردند که این نشان از جایگاه رفیع این قاضی شجاع در نظام جمهوری اسلامی داشت.
پیشگام در اجرای عدالت و امنیت ملی در طول سالهای اخیر، حجتالاسلام رازینی و همکاران وی در دیوان عالی کشور، اقدامات گستردهای در راستای شناسایی، تعقیب، دستگیری و محاکمه عوامل وابسته به رژیم صهیونیستی، آمریکا و گروهکهای تروریستی انجام دادهاند. این اقدامات، قطعاً دشمنان امنیت کشور را خشمگین کرده و آنان را به چنین جنایت وحشیانهای واداشته است.
نتیجهگیری شهادت حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی و حجتالاسلام والمسلمین مقیسه، اگرچه ضایعهای دردناک برای دستگاه قضائی و ملت ایران است، اما بیشک راه و مسیر این بزرگمردان عدالت، با قدرت و صلابت توسط دیگر قضات و مسئولان نظام ادامه خواهد یافت. این ترور بزدلانه، نشانهای از عمق دشمنی بدخواهان نظام اسلامی با عدالت و امنیت ملی است، اما همانگونه که تاکنون دشمنان در اجرای نقشههای شوم خود ناکام ماندهاند، این بار نیز با ایستادگی ملت و اقتدار دستگاه قضائی، راهشان به شکست خواهد انجامید.
آیتالله علی رازینی از چهرههای برجسته و تأثیرگذار دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ایران است که نقش مهمی در مبارزه با گروههای معاند، بهویژه سازمان مجاهدین خلق (منافقین) و دیگر جریانهای ضدانقلاب ایفا کرده است. وی در دوران حساس پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئولیتهای کلیدی در دستگاه قضائی بر عهده داشت و به عنوان یکی از قضات شاخص در رسیدگی به جرایم امنیتی، بهخصوص محاکمه و مجازات اعضای گروهک منافقین شناخته میشود. او از همان سالهای نخست انقلاب، وارد فعالیتهای قضائی شد و در مشاغل مهمی همچون ریاست کل دیوان عدالت اداری، دادستانی، ریاست سازمان قضائی نیروهای مسلح و ریاست دادگاه ویژه روحانیت حضور داشت. یکی از مهمترین مقاطع فعالیت آیتالله رازینی، دهه ۶۰ بود؛ دورهای که سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به اقدامات تروریستی، بمبگذاری و ترور مسئولان جمهوری اسلامی دست میزد. در آن سالها، منافقین با هدایت مستقیم مسعود رجوی و همکاری با دشمنان خارجی، دست به جنایات گستردهای زدند که از جمله آنها میتوان به ترور شخصیتهایی همچون شهید بهشتی، شهید رجایی، شهید باهنر و ائمه جمعه کشور اشاره کرد.
در همین راستا، دادگاههای انقلاب اسلامی نقش مهمی در رسیدگی به پرونده این گروهک تروریستی داشتند و آیتالله رازینی از جمله قضاتی بود که قاطعانه و بر اساس احکام اسلامی، منافقین و سایر جریانهای معاند را محاکمه کرد. او در دوران ریاست بر دادگاه ویژه رسیدگی به تخلفات جنگ، نیز با قاطعیت به جرایم عناصر نفوذی و خرابکاران رسیدگی نمود و مانع از نفوذ و فعالیت دوباره آنها شد.
اهم سوابق و مسئولیتهای فرهنگی علی رازینی:
جانباز و برادر دو شهید
عضو شورای نمایندگان رهبری در دانشگاههای کشور با حکم مستقیم مقام معظم رهبری
عضو هیأت امنای مرکز علوم اسلامی خواهران (جامعه الزهرا) با حکم معظمله
عضو هیأت مؤسس دانشکده معارف وابسته به جامعهالزهرا
رئیس اسبق دانشکده علوم قضائی
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران
عضو هیأت مؤسس دانشگاه پیام نور رزن، همدان
اهم سوابق و مسئولیتهای اجرایی و قضائی رازینی:
عضو مجلس خبرگان رهبری در دوره چهارم
رئیس کل دیوان عدالت اداری
رئیس دادگاه ویژه روحانیت با حکم حضرت امام خمینی (ره) و تنفیذ مقام معظم رهبری
قاضی دیوان عالی کشور
رئیس کل دادگستری استان تهران
رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح کشور
رئیس دادگاه ویژه رسیدگی به تخلفات جنگ با حکم حضرت امام خمینی (ره)
مهدیه حسن نائینی
نظر شما