9/12/2023 6:54:50 AM

روستاهای زیان‌دیده از طرح «قمرود» در انتظار آب‌رسانی

روستاهای زیان‌دیده از طرح «قمرود» در انتظار آب‌رسانی

خبر یار - گروه استان‌ها: هدف از اجرای طرح «قمرود» انتقال ۱۸۱ میلیون مترمکعب آب در سال از سرشاخه‌های دز به سد «کوچری» و تصفیه‌خانه دو دهک جهت تأمین آب شرب و صنعت درازمدت شهرهای خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، سلفچگان، ساوه و قم برای جبران روزافزون کمبود آبی شهرهایی که از رشد جمعیت سریعی برخوردار است و این طرح عظیم برای افق ۱۴۲۰ در نظر گرفته شده است.

روستاهای الیگودرز همچنان در انتظار آب‌رسانی

باوجوداینکه پروژه «قمرود» برای مردم برخی از شهرها و استان‌های کشور پروژه‌ای حیات‌بخش بود ولی مردم شهرستان الیگودرز به‌عنوان یکی از پرآب‌ترین شهرستان‌های استان با اجرای این پروژه از کمبود آب به‌شدت رنج می‌برند.

این پروژه شاید در نگاه اول از سوی مسئولان وزارت نیرو به نام طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به «قمرود» نام نهاده شده باشد، ولی در واقع این پروژه از روستاهای الیگودرز در استان لرستان آغاز می‌شود و به‌نوعی آبی که در تونل‌های این طرح انتقال جاری می‌شود، قبل از اینکه آب دز باشد، آب لرستان است.

گرچه از یک سو پروژه انتقال آب «قمرود» موجب خشکی زمین‌های کشاورزی و رودخانه‌های برخی از روستاهای الیگودرز و در نتیجه مهاجرت تعداد زیادی از ساکنان این روستاها شده است؛ ولی از سوی دیگر انتقال آب لرستان به مرکز ایران را می‌توان یکی از پروژه‌های مهم و بزرگی دانست که دارای اهمیت ملی است؛ ولی باید این دو زاویه به‌دقت و به‌موازات هم موردتوجه قرار می‌گرفت.

قرار بود بعد از اجرای این پروژه انتقال آب، روستاهای زیان‌دیده از اجرای آن نیز موردتوجه قرار بگیرند و پروژه آبرسانی به این روستاها در الیگودرز نیز عملیاتی شود، اما همچنان با وجود وعده‌های داده شده همچنان روستای شهرستان الیگودرز به دلیل اجرای پروژه «قمرود» دچار تنش شدید آبی هستند و روزبه‌روز شرایط برای زندگی در این روستاها سخت‌تر می‌شود.

پیشرفت ۵۰ درصدی پروژه

علی‌اکبر طونی مدیر آب و فاضلاب الیگودرز دررابطه‌با این آخرین وضعیت این پروژه در شهرستان الیگودرز، اظهار داشت: این پروژه با بیش از ۵۰ درصد با مشارکت قرارگاه در حال انجام است.

وی عنوان کرد: در فاز اول این پروژه ۴۳ روستا آب‌رسانی می‌شود.

مدیر آب و فاضلاب الیگودرز، ادامه داد: کل اعتبار این پروژه ۶۲ میلیارد تومان پیش‌بینی‌شده است.

طونی افزود: در فاز دوم این طرح نیز، ۵۳ روستا آبرسانی می‌شوند.

قرارگاه امام حسن مجتبی برای اجرای پروژه پای‌کار آمد

علی میرزا ظهرابی مجری پروژه قمرود نیز دررابطه‌با این پروژه، اظهار داشت: برای اجرای این پروژه در دوفاز، ۱۶۰ کیلومتر لوله‌گذاری نیاز است.

وی عنوان کرد: تا کنون ۱۱ کیلومتر خط انتقال توسط اداره آب و فاضلاب عملیاتی شده است.

مجری پروژه قمرود، ادامه داد: مابقی اجرای طرح در قالب یک قرارداد به قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) واگذار شده است.

ظهرابی، تصریح کرد: این پروژه شامل ۴۲ کیلومتر بوده که از این میزان ۳۰ کیلومتر اجرا شده است.

وی، بیان داشت: فاز دوم پروژه نیز که شامل تصفیه‌خانه «مقانک» بوده، در حال اجرا است.




برچسب‌ها

نظر شما


مطالب پیشنهادی