معروف ترین ساز های کوبه ای در ایران و جهان و روش یادگیری آنها

[METADESC]

تعریف ساز کوبه ای و پیشینه ی آنها:

ساز کوبه ای یا پرکاشن به سازهایی می گویند که عموما از طریق ضربه، تکان دادن، سایش و یا خراشیدن تولید صدا می کنند و وظیفه ی ضرب آهنگ و ریتم یک گروه موسیقی یا قطعه ی موسیقی را بر عهده دارند.
می توان گفت ساز های کوبه ای قلب تپنده ی گروه موسیقی هستند و چنانچه خطایی در اجرای ریتم رخ دهد می تواند منجر به بی نطمی در گروه شود، بنابراین نقش بسیار مهمی در موسیقی دارند.
می توان گفت ساز های کوبه ای پس از صدای انسان، از قدیمی ترین ساز های جهان محسوب می شوند و شاید متعلق به هزاران سال قبل باشند.

مشهور ترین ساز های کوبه ای در جهان کدام اند؟

 از بین انواع ساز های کوبه ای موجود در جهان به درامز، هنگ درام یا همان هند پن، کاخن، تانگ درام، کونگا، طبل بیس، طبل اسنر، اودو، سنج ها و هیت هت اشاره کرد که هر کدام طرفداران بسیاری دارند.

مشهور ترین ساز های کوبه ای در ایران کدام اند؟

تنبک یا همان تمبک، دف، دمام، دهل، دایره، کوزه و نقاره از مهم ترین ساز های کوبه ای ایرانی بوده که هر کدام مربوط به یک نقطه از ایران است. می توان گفت بیش از 100 گونه و مدل ساز کوبه ای در ایران وجود دارد که بسیاری از آنها فراموش شده اند و یا تعداد بسیار کمی در ایران، آنها را می نوازند و به تولید انبوه نرسیده اند. اما ساز هایی که نام بردیم امروزه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.

یادگیری ساز های کوبه ای چه میزان زمان و تلاش نیاز دارد؟

یکی از مزیت های بسیار خوبی که ساز های کوبه ای نسبت به ساز های ملودیک دارند، این است که شاید بتوان گفت از نظر زمانی، پیشرفت و یادگیری در آنها سریع تر است. برای یادگیری ساز های کوبه ای باید درابتدا به نت ها و ارزش زمانی نت ها پرداخته شود، وزن خوانی و تمرینات مربوط به تقویت آن، کار با مترونوم و تمرین مداوم اتود های مختص هر ساز کوبه ای بسیار مهم بوده و حائز اهمیت است.
 به دلیل راحتتر بودن ساز های کوبه ای نسبت به ساز های ملودیک (همچون، تار، گیتار، سه تار، پیانو و...) شما می توانید با یکسال نوازندگی به مقدار قابل توجهی از مهارت دست یافته و به همنوازی با آهنگ های مختلف بپردازید.
 البته ناگفته نماند که هر سازی سختی های خودش را دارد و شما با یکسال تمرین میتوانید فقط به شکل ساده نوازندگی کنید و خب اگر بخواهید مهارت بالایی کسب کنید باید سال ها زمان صرف کنید تا مهارت شما در نواختن یک ساز کوبه ای افزایش یابد.

روش های یادگیری این ساز ها به چه صورت است و چگونه می توان در ایران به یادگیری آنها پرداخت؟

به طور کلی یادگیری هر نوع سازی نیازمند تمرین، زمان کافی و کوشش در تکرار یک اتود می باشد. البته این مربوط به تمرین هنرجو در منزل است. بدون شک داشتن یک استاد متخصص و خبره از مهم ترین شرایط یادگیری و پیشرفت نوازندگی هر هنرجو می باشد. بنابراین می توان گفت منبع یادگیری شما نیز بسیار مهم است.
 شما عزیزان می توانید به روش های مختلفی به یادگیری ساز های کوبه ای مورد علاقه تان بپردازید. در بیشتر شهر ها، آموزشگاه های موسیقی و موسسات هنری به شکل حضوری و یا مجازی فعالیت می کنند و شما می توانید با ثبت نام در آنها و یا پیگیری از سایت های آموزشی موسیقی به یادگیری ساز کوبه ای مورد علاقه تان بپردازید.

سریعترین و به صرفه ترین روش یادگیری ساز های کوبه ای در ایران کدام است؟

همانطور که در بالاتر گفتیم ساز های کوبه ای به دلیل اینکه تمرکز اصلی شان روی ریتم است (به غیر از ساز هنگدرام و تانگ درام که روی ملودی نیز تمرکز دارند) می توان گفت سرعت پیشرفت در آنها بیشتر بوده و شما می توانید در مدت زمان کمتری به مهارت قابل توجهی دست یابید
 یکی از بهترین و به صرفه ترین روش ها برای یادگیری ساز های کوبه ای، آموزش مجازی با استفاده از پکیج های آموزشی می باشد. از لحاظ زمانی و از لحاظ اقتصادی، پکیج های آموزشی بسیار گزینه ی مناسبی هستند، خصوصا برای کسانی که در شهر های پر جمعیت زندگی می کنند. آلودگی هوا، هزینه های رفت و آمد، قیمت بالای کلاس های حضوری از دلایلی هستند که برای این دسته از شهروندان می تواند دردسر ساز شود.
 همچنین عزیزانی که در مناطق محروم زندگی میکنند و از امکانات آموزشی بسیار کم و بعضا فاقد امکانات آموزشی برخوردارند می توانند از پکیج های آموزشی بهره گیرند؛ چرا که هزینه ها و امکانات کم برای رفت و آمد آنها برای رفتن به یک کلاس آموزشگاهی در شهر، می تواند بسیار سخت و ناخوشایند باشد و به راحتی آنها را از یادگیری دلزده کند.
همچنین می توان به ایرانیان مقیم در سراسر جهان اشاره نمود که علاقه مند هستند تا ساز کوبه ای ایرانی یاد بگیرند و خب برای آنها نیز آموزش این نوع ساز ها تقریبا فقط در ایران امکان پذیر است که گزینه ی بسیار خوب برای آنها نیز پکیج آموزشی می باشد.

معرفی یک سایت آموزشی بسیار معتبر در زمینه ی یادگیری ساز های کوبه ای ایرانی و جهانی:


آموزشگاه مجازی Dordo یکی از بهترین سایت های آموزشی موسیقی بوده که با بهره گیری از بهترین تجهیزات تصویر برداری، صدا برداری و اساتید بسیار خبره می تواند به شما در یادگیری انواع ساز های کوبه ای و یا ملودیک به شما عزیزان خدمات آموزشی ارائه دهد.
در حال حاضر پکیج های آموزشی ساز های کوبه ای همچون: کاخن، هنگدرام، تنبک، دف و همچنین بیتباکس در این سایت آموزشی موجود بوده و علاقه مندان می توانند با کلیک بر روی هر یک از لینک های زیر به این آموزش ها دسترسی یابند.
جلسه اول تمامی پکیج های آموزشی ساز های کوبه ای موسسه فرهنگی هنری Dordo رایگان بوده و در صورت رضایت از تدریس می توانید کل پکیج را از سایت آنها خریداری و دانلود نمایید.
لینک پکیج آموزش تنبک
لینک پکیج آموزش دف
لینک پکیج آموزش کاخن
لینک پکیج آموزش بیتباکس

امید واریم این مقاله به شما در مورد ساز های کوبه ای و روش های یادگیری آنها کمک کرده باشد.
با آرزوی سربلندی ایران و ایرانی.







 
تبلیغات در {Config,SiteName}
پر بازدید ترین