به گزارش خبر یار به نقل از تلگراف، طی این درمان نانوذراتی حاوی قیچیهای ریز مولکولی به ریهها ارسال میشوند تا پیامهای ژنتیکی را از بین ببرند که به بدن دستور تولید آنزیم «کاتپسینL» را میدهد.
این آنزیم نقشی مهم در ابتلاء به ویروس کرونا و دیگر عفونتهای تنفسی دارد و به ویروس امکان میدهد تا وارد سلولهای میزان شود و گسترش یابد.
بدون آنزیم مذکور ویروس کرونا برای ریشه دواندن در بدن با چالش روبرو میشود. درهمین راستا محققان امیدوارند درمان مذکور را بتوان چند روز قبل از رویدادهای پر ریسک مانند سفر با هواپیما یا حضور در مهمانیهای پر جمعیت استفاده کرد.
پروفسور کیانبن وانگ مؤلف ارشد این تحقیق در دانشگاه دوک میگوید: ما مشغول بررسی هستیم تا مشخص شود آیا درمان مذکور را میتوان به شکل آئروسل استفاده کرد تا افراد بتوانند آن را به شکل یک اسپری استنشاقی همراه خود به رویدادهای شلوغ ببرند و با استنشاق اندکی از آن ریسک ابتلاء به بیماری را کاهش دهند.
در واقع درمان مذکور یک مکانیسم طبیعی دفاع باکتری به نام Crispr را هماهنگ میکند. این مکانیسم به میکروبها اجازه میدهد با هدف گرفتن بخشهای خاصی از دی ان ای ارگانیسمهای دیگر، آنها را ردیابی و نابود کند. در این نوع به خصوص از درمان به جای دی ان ای ، پیام رسان آر ان ای تغییر میکند. آر ان ای مولکولهایی هستند که دستورات دی ان ای را به سلولها منتقل میکنند تا براساس آن عمل شود.
هدف گرفتن مولکولهای پیام رسان بدان معنا است که درمان مذکور عمر کوتاهی دارد و تأثیرات بلند مدتی بر بدن نخواهد داشت. به عبارت دیگر تأثیر آن ممکن است فقط چند روز طول بکشد.
نتایج ما نشان میدهد این فناوری استراتژی یگانه ای برای کنترل عفونت ویروس کرونا دارد و باید آن را به عنوان یک روش احتمالی برای درمان کووید ۱۹ دنبال کرد.
تاکنون این درمان به طور موفقیت آمیز روی حیوانات آزمایش شده اما محققان دانشگاه دوک امیدوارند در آینده نزدیک آزمایشهای بالینی را آغاز کنند.
شیوا سعیدی قوی اندام
نظر شما