جشن میلیونی غدیر، نمایشگر پیوند دینی مردم ایران

به گزارش خبر یار ، عید غدیر امسال در تهران متفاوت از سالهای دیگر بود. مردم از طبقات مختلف با حضور در جشن ۱۰ کیلومتری غدیر حماسه غدیر را به وجود آوردند. اتفاقی که تحسین رهبرمعظم انقلاب را برانگیخت.

در پی بیانات مهم و روشنگرانه رهبر معظم انقلاب اسلامی با ائمه جمعه سراسر کشور، مرتضی نجفی قدسی در یادداشتی تحلیلی اختصاصی که در اختیار خبر یار قرار داده است چنین آورده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

روز چهارشنبه گذشته رهبری معظم انقلاب اسلامی در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور سخنان بسیار مهمی در رابطه با جایگاه نماز جمعه و الزامات رفتار و منش ائمه جمعه و محتوای خطبه‌های آنها بیان فرمودند.

حضرت آیت الله خامنه ای در بیانات خود به حضور میلیونی مردم در جشن غدیر تهران اشاره کردند و فرمودند: در این جشن غدیر که خیلی چیز عجیبی بود در تهران، دیدید در این جشن میلیونی همه جور آدمی شرکت کردند، اینها طرفدار دین اند، دوست دارند دین را، معتقدند به دین.

مبحث پیوند دینی مردم ایران، سابقه‌ای دیرینه دارد و یکی از دلایلی که امیرالمؤمنین علی (ع) مرکز خلافت را از مدینه به کوفه آورد برای این بود که دیدند مردم تازه مسلمان ایران علاقمند تشیع و اهل بیت (ع) هستند، شهر مدائن مرکز حکومت ساسانیان با کوفه فاصله چندانی نداشت و خلاصه مقر حکومت علوی در کنار مرزهای ایرانیان شکل گرفت و حتی در همان هنگام هم محله‌ای از کوفه اختصاص به فارس‌ها و ایرانیان داشت.

حمایت ایرانیان از قیام مختار در انتقام از خون شهدای کربلاء و حضرت امام حسین (ع) نیز ریشه در عشق آنان به امیرالمؤمنین و خاندان مطهر پیامبر اکرم (ص) داشت و پس از آن نیز تمام سرزمین پهناور ایران مأمن علویون و شیعیان بود و حتی در مناطقی سادات و ذریه پیامبر با کمک‌ها و حمایت‌های مردم موفق می‌شدند حکومت‌هایی در طبرستان، خراسان و یا قم تشکیل دهند و هجرت امام رضا (ع) به ایران و درخواست مأمون عباسی برای پذیرش ولایتعهدی وی به دلیل شناخت از نفوذ عمیق اهل بیت در جامعه ایرانی بود و عباسیان می‌خواستند خود را محبّ خاندان پیامبر نشان دهند تا حکومتشان دوام بیاورد.

استقبال‌های عظیم و با شکوه مردم ایران آن روز از اهواز تا خراسان از امام رضا (ع) و حضور آن حضرت در اجتماع میلیونی مردم در نیشابور آن زمان که بزرگترین شهر خراسان بود، بخوبی نمایشگر پیوند دینی مردم ایران و عشق زائد الوصفشان به اهل بیت (ع) بوده است.

اگر تاریخ را مرور کنیم این عشق و دلدادگی ملت ایران با امیرالمؤمنین علی (ع) و فرزندان پاک و مطهر ایشان در تمام قرن‌ها در پهنه ایران ساری و جاری بوده است و نمادهای زیادی داشته است که فرصت پردازش آن نیست و مطلب به درازا می‌کشد.

برنامه غربی‌ها و انگلیسی‌ها برای دین زدایی از جوامع اسلامی

امّا آنچه که مهم است دشمنان اسلام مخصوصاً غربی‌ها و در رأس آنها حکومت استعمارگر انگلیس از دویست سال پیش در پی دین زدایی از جوامع اسلامی بر آمدند. آنها که غالب ممالک اسلامی را در سیطره خود داشتند، دیدند ایمان مردمی همواره یکی از موانع اصلی حاکمیت آنهاست و هرگاه تصمیمی استعماری برای ملت‌ها و کشورهای اسلامی گرفتند با مقاومت مردم مسلمان روبرو می‌شدند، لذا برنامه درینه آنها سعی و تلاش بر دین زدایی از جوامع اسلامی شد.

انگلیسی‌ها مقاومت مردم شمال آفریقا با استعمارگران و فتواهای جهاد علمای بزرگ نجف را بر علیه اشغالگران انگلیسی در عراق دیده بودند و تأثیر فتوای تحریم تنباکوی میرزای شیرازی را در پهنه ایران آن روز دیده بودند که حتی در آبدار خانه ناصر الدین شاه هم خدمتکاران قلیان‌ها را شکستند و حکم میرزای شیرازی را مانند حکم امام زمان (عج) بر چشم نهادند و حکومت قاجار متزلزل شد و به دست و پای میرزا افتادند و قرار داد رژی را باطل کردند.

انگلیسی‌ها بارها تأثیرات و قدرت دین در جامعه را دیده اند و از زمان رضا خان قلدر برنامه ریزی کردند تا همزمان در ایران و ترکیه به اسم تجدد و پیشرفت به جنگ دین بروند. آنها با روی کار آوردن آتاتورک در ترکیه تا توانستند اسلام زدایی کردند و آثار آن تا الآن هم هنوز باقی است بطوری که یک امام جماعت در آن کشور حق ندارد با لباس روحانیت خود در جامعه ظاهر شود! آن امام جماعت مسجد هر گاه وارد مسجد شد لباس‌هایش را عوض می‌کند و لباس روحانیت می پوشد و نماز را می‌خواند و هنگام خروج از مسجد دوباره با کت و شلوار و کراوات از مسجد خارج می‌شود، این یک نمونه‌ای است که حتی ظواهر اسلامی را هم بر نمی‌تابند.

دشمنی رضاخان قلدر با حجاب زنان و عزاداری امام حسین (ع) به دستور انگلیس

اما در ایران، رضا خان در ابتدای به سلطنت رسیدن برای اینکه خود را در دل مردم جا کند شب‌های عاشورا شمع به دست در جلوی دستجات عزاداری حرکت می‌کرد ولی بلافاصله با استقرار در حکومت، دستورات ضد دینی انگلیسی‌ها را یک به یک و مو به مو اجرا می‌کرد.

دشمنی رضا خان با حجاب زنان و ممنوعیت شدید چادر بر سر زنان ایرانی دستور انگلیس به رضا خان بود و او هم در اجرای فرمان آنها خیلی جدی و سختگیر بود. مادر بزرگم مرحومه «عصمت آغا» کدبانویی از سادات و بسیار متدین و حافظ قرآن بود برایم نقل کرد که در آن زمان به مدت ۶ سال از خانه بیرون نیامد چون اگر پاسبان‌ها خانمی را در کوچه و خیابان با چادر می‌دیدند چادر از سر او بر می‌داشتند و شاید میلیونها نفر از زنان ایران بخاطر حفظ حجاب سال‌ها از خانه بیرون نیامدند تا این ممنوعیت برداشته شد!

دشمنی رضا خان با مراسم عزاداری سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) و شهدای دشت کربلا و ممنوعیت هرگونه مراسم سوگواری حتی در خانه‌ها باز از دستورات انگلیسی‌ها به رضا خان برای دین زدایی از جامعه ایرانی بود امّا آنها پس از ۱۶ سال خفقان شدید رضا خانی و کشتارهای وحشیانه او که فقط در یک روز در مسجد گوهرشاد مشهد هزاران نفر از مردمی که به دعوت علما برای مخالفت با کشف حجاب رضا خانی تجمع کرده بودند را وحشیانه به گلوله بستند و کشتند و شبانه اجساد آنها را با دهها کامیون به بیابان بیرون مشهد بردند و دست جمعی دفن کردند! بالاخره با مشاهده نفرت عمومی از رضاخان و برای دوام سلطنت جای او را با فرزندش عوض کردند.

شرح جنایات رضا خان در کشور ما کتاب قطوری است که متأسفانه از بس بازگویی نشده است عده‌ای ناآگاه برای ابراز مخالفت خود به روح این بزرگترین ظالم و ستمگر پادشاهان ایرانی درود می‌فرستند!

لزوم مقابله با جنگ نرم دشمنان اسلام

رهبری معظم انقلاب بارها اشاره به جنگ نرم دشمنان داشته اند و لیکن متأسفانه بسیاری از مذهبیون و خودی‌ها این هشدارها را جدی نمی‌گیرند و به مصاف جنگ نرم دشمن نمی‌روند و نتیجه این می‌شود که دشمن تمام سرمایه گذاری رسانه‌ای خود را بکار می‌بندد تا بلکه چند نفر دختر بی حجاب به خیابان‌ها بیایند و وانمود کنند که دوره دینداری تمام شده است!

امّا خدا را شاکریم که هر از چند گاهی با حضور میلیونی مردم مانند تشیع جنازه دهها میلیونی مردم از شهید قاسم سلیمانی در شهرهای مختلف ایران و عراق و اخیراً حضور میلیونی مردم در جشن غدیر ده کیلومتری در تهران نشان داد، مردم ایران عموماً به دین علاقمند هستند و تلاش دشمنان الحمدلله کارگر نیفتاده است.

امّا هجمه یکپارچه و سراسری دشمنان به مسئله حجاب نشان داد که آنان همچنان ایمان مردم را نشانه گرفته اند و پیوسته با تمام توان در پی زدودن ایمان و مظاهر اسلامی از جامعه و مردم مسلمان ایران هستند، بنابراین در چنین شرایطی سکوت جایز نیست و همانطور که رهبری معظم فرمودند باید با متانت و منطق قوی به شبهاتی که آنان در فضای مجازی و جنگ نرم منتشر می‌کنند پاسخ داد و این وظیفه مختص ائمه جمعه و روحانیون نیست بلکه همه دینداران و دوستداران انقلاب اسلامی را شامل می‌شود.



سمانه نوری زاده قصری

برچسب‌ها

نظر شما


مطالب پیشنهادی